Friday, January 25, 2013

MISTERI JAMBATAN BUNIAN DI LEBUHRAYA PORT DICKSONASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA SEMUA..
hampa pernah dengar?dh pernah google pasal jambatan bunian??semalam adik saya ada tanya pasal JAMBATAN BUNIAN..katanya di N9 menghala ke arah Port Dickson ,anda akan kelihatan 2 jambatan misteri yang dipercayai dibuat oleh makhluk tersebut. Jambatan itu dibina cukup sempurna dan tidak kelihatan cacat celanya.

Walaubagaimanapun jambatan itu cukup misteri apabila, jambatan yang anda lihat itu seolah olah jalannya mati dari satu sudut ke satu sudut seperti yang G.A.M akan paparkan nanti.

Persoalannya adakah jambatan ini benar benar di cipta oleh makhluk tersebut ataupun majlis perbandaran yang mencipta khas untuk mahkluk tersebut?
WALLAHUA'LAM..sebabnya, ada org yg melintasi lebuhraya tu ade yg nampak jambatan tu and then ade jugak yg tak nampak..


Check-point 1 : pintu gerbang kuar PD


Check-point 2 : signboard nih...


BINGO : Jambatan Bunian 1-a

BINGO : Jambatan Bunian 1-b


BINGO : Jambatan Bunian 1-c (kalo korang tengok betul2, jambatan ni xde jalan sampai masuk semak tu... cukup sampai semak pastu gone! Scary kan?!Check-point 3 : lepas signboard nih...

Check-point 4 : lepas perhentian ni...
Check-point 5 : da nak sampai tol tu kan..so slowkan kete...


BINGO : Jambatan Bunian 2-a
BINGO : Jambatan Bunian 2-b

BINGO : Jambatan Bunian 2-c... (tak sempat nak snap dalam sket...tapi kalo korang lalu nanti, try la close-up...)


Nasihat saya, sekiranya anda pergi ke PD cuba perhatikan jambatan ini sebaik yang mungkin, dengar kata kalau niat kita tidak elok, jambatan tersebut tidak dapat kelihatan dan sekiranya kita tidak terpikir pun jambatan itu anda akan dapat melihat jambatan tersebut.

Sekiranya anda dapat lihat jambatan itu cuba renungkan di penghujung jalan itu, ada jalan tak...

#credit to our bloggers: fandyalicious....---->  Peringatan maklumat ini diberikan khas untuk pengetahun bukan untuk menakut-nakutkan anda ketika anda melalui dibawah jambatan tersebut ketika waktu malam okay... so i guess everything is gonna be fine, insya Allah..  -fanadyalicious-

1 comment:

Anonymous said...

http://www.penbiru.com/2013/01/jambatan-bunian-di-pd.html

rujuk ni...kembangkan minda