Saturday, August 23, 2014

Sunday, May 4, 2014

Di sebalik tabir wedding ku ^^


 Hantaran lelaki :

Mas kahwin  :
*RM1265+cincin+rantai tgn =
rahsianya ** 1265 =
12 = 1/12 tanda besday saya, saya lahir bln 12
265 = 26/5 tarikh  first time jumpa dia face to face dpn family dan seterusnya tarikh kami bertunang








opss!! hantaran saya punya tak sempat snap lah ^^ 
ni hasil ihsan si suami sempat snap gambar kek hantaran saya kepada pihak lelaki je.
.hihi stay tune utk lihat hantaran saya nanti..insha allah..

Kamar beradu pihak perempuan..tema : kuning coklat ^^

______________________________________________________

Deko-deko di hari bahagia.. D.I.Y 

okay, saya tak ambil pelamin coz bkn tradisi keluarga saya..
tapi untuk booth bergambar, saya buat sendiri jer..mudah, jimat dan puas hati..

1) Booth bergambar a.k.a pengganti pelamin :          
ini kertas warna saya lipat-lipatkan..

lepas dh lipat, saya letak kertas dolly paper..DONE!

okay..ini hasil saya punya deko-deko booth bergambar D.I.Y..simple jer..


oh ye, ini pulak hasil deko pelamin mini waktu bertunang..tema : ungu putih..untuk bertunang pun semua saya buat sendiri start daripada hantaran, mini pelamin nk sarung cincin, sampai la kebaju(free sbb tu baju akak saya) so saya dah save banyak,alhamdulillah..makan saya ambik katering je lah sbb yang lain semua saya dh save.. mood:HAPPY!

2) Paper beg D.I.Y                                                   
ini hasil paper beg saya reka sendiri.. murah jer..senang dan i like..^^
so saya nk share bahan yang perlu ada :
 a) brown paper -100 keping RM5.50
          b) kertas warna (untuk dibuat rama-rama bahagian ats tu) - satu pack RM2.30
 c) dolly paper -100keping RM2.50
d) sticker - free sbb ambil pakej kad kahwin dpt free sticker 1000..

ini gambar dekat paper beg saya..hihi so semua tetamu dapat yang sama tapi bahan dalam paper beg tu berbeza la ikut VIP, VVIP dan tetamu2 lain yg datang..
*alahaii tak sempat snap lah ape yg saya bagi dlm paper beg tu..sorry ^^


3) Baju akad, veil, keronsang, bunga tangan, tudung akad nikah, juru solek
okay ini semua saya buat sendiri dan beli sendiri.. :
a) tudung akad, bunga tangan - saya jahit dan buat sendiri
b) baju akad, keronsang, veil - saya beli sendiri                
c) jurusolek - kawan se bisnes saya je yg tolong free ^^ thanks azie

ini hasilnye..

   4)  Kad kahwin saya beli 500 keping :-
       dapat free 2 pcs Banting, 1000 Sticker, 1000 sampul vip
saya request ade gambar pada banting tuh..then kite design sendiri.. sume pakej ni RM250 je..


THEN NI LAH MOMENT YANG DITUNGGU_TUNGGU>>
saya pilih habib jewels sbb diamond cantikkk! and btw tyme tu ade promotion kat habib..
dapat makan satay n mcm2 lagi kat habib free....alhamdulillah..
-THE END-


Tuesday, March 4, 2014

i love thi song! Zheng Fu by Na Ying^^

The winning performance of Shila has attracted much attention to the song Zheng Fu (征服) by Na Ying (那英) among the non-mandarin-speaking community in Malaysia. My English is not really good, but the following should be better than google-translated. Still, my translation fails to convey even 50% of what the lyric wants to bring out.(ini sume sbb Shila Amzah nih..so saya pun terjebak minat lagu mandarin nih..gojes gilerrr)
终於你找到一个方式 分出了胜负
Finally, you’ve found a way to decide who wins
输蠃的代价是彼此 粉身碎骨
The consequence.. both of us are deeply hurt
外表健康的你 心伤痕无数
You look fine, but your heart… broken countless times
顽强的我是这场战役 的俘虏
I won’t give up, and become the captive of war (of love)
*Chorus started
就这样被你征服
Just like this, you have won over me
切断了所有退路
There’s no retreat (for me)
There’s no turning back (for me)
我的心情是坚固 我的决定是糊涂
My heart is firm (but) my decision is careless
就这样被你征服
Just like this, you have won over me
喝下你藏好的毒
(I) drink down the poison you prepared (for me)
我的剧情已落幕
My story has ended
我的爱恨已入土
My love and hatred burried
*Chorus ended
终於我明白俩人要的是 一个结束
Finally, I understand what we both wanted… is an end.
所有的辩解都让对方以为 是企图
All explanations look like excuses
放一把火烧掉你送我的 礼物
Lit a fire and burn up all presents that you gave me
却浇不熄我胸口灼热的愤怒
Still, it couldn’t relieve me from my rage
Repeat the chorus once…
你如果经过我的坟墓
If you walk pass my grave
你可以双手合十为我祝福
You may clasp you hands and pray for me
Repeat the chorus multiple times…

If anyone wanna try to sing in mandarin, there is another translation :
Chong yu ni zhao dao yi ge fang shi fen chu le sheng fu 
Shu ying de dai jzia shi be tsu 
Fen shen sui gu.. 
Wai biao zian kang de ni xin li shang he... wu shu 
Wan chiang de wo shi tse shang tsan yi... de fu lu 

[CHORUS:] 
Jui zhe yang bei ni zheng fu 
Chue duan le suo yao tui lu 
Wo de xin ching shir jzian gu 
Wo de zue ding shir hu tu 

Jui zhen yang bei ni zheng fu 
He xia ni chang hao de du 
Wo de gzu ching yi luo mu 
Wo de ai hen yi ru tu 

Zhong yu wo ming bai liang 
Ge~ ren~ yao de shi - e - ge jie su 
Suo you de bien jie duo rang dui fang yi wei.... shin chi tu 
[From: LyricsMansion.com - Zheng Fu by Naying]
Fang yi ba hua shao diao ni song wo de... li wu 
Chue ziao bu si wo shong ko zhuo ra... de fen nu 

[CHORUS:] 
Jui zhe yang bei ni zheng fu 
Chue duan le suo yao tui lu 
Wo de xin ching shir jzian gu 
Wo de zue ding shir hu tu 

[BRIDGE:] 
Ni ru guo jing guo wo de... fen mu~ 
Ni ke yi shuang shou her shi wei wo (chu) zhu fu 

[CHORUS:] [3x] 
Jui zhe yang bei ni zheng fu 
Chue duan le suo yao tui lu 
Wo de xin ching shir jzian gu 
Wo de zue ding shir hu tu 

***( Ah haa,..ha..ha / Jui zhen yang bei ni ,bei ni zheng fu) 
Chue duan le suo yao tui lu 
Wo de xin ching shir jzian gu 
Wo de zue ding shir hu tu 

---(Jui zhen yang bei ni zheng fu ) 
He xia ni chang hao de du 
Wo de gzu ching yi luo mu 
Wo de ai hen yi ru tu 
thank you! ^^

Sunday, March 2, 2014

dia suamiku..saya isterinya..


indahnya hidup berkahwin..indahnya kehidupan yang halal..dialah milikku selamanya..
Dialah cinta hati saya dan dialah yang dipesan oleh Bonda supaya saya taati kerana syurga saya adalah terletak pada keredhaannya. 

dia suamiku..^^ 


dia adik iparku ^^

dia adik kandungku ^^

we love dis view!






Aku Ingin engkau tahu…
Cinta aku satu…
Tercipta buat dirimu..
Hanya… Untuk kamu…



our moment..our art..our story..our love..
thank you so much my love for all dis things..i love you too...